Over wat gezond is, kunnen we heel lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is, hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel.
Maar… weten is nog geen doen. Door een maand lang een gezonde uitdaging vol te houden, wordt het makkelijker dat ook in de toekomst te blijven doen. Dat blijkt ook uit onderzoek. Daarom helpen we jou om samen met heel veel anderen in maart in actie te komen voor jouw gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt echt.

Vorig jaar waren er bijna 5000 individuele aanmeldingen. Daarnaast deden ruim 2800 deelnemers uit bedrijven en scholen mee. Bijna iedereen lukte het om vol te houden. In 2023 gaan we voor nog meer! Doe jij ook mee?

Alleen of samen met anderen meedoen

Meedoen: dat kan in je eentje of (wel zo leuk) samen met anderen: sportmaten, buren, vrienden of gezin.

Ja, ik doe mee. 

Meedoen met je bedrijf of school

De actie 30dagengezonder is heel geschikt om uit te dragen binnen je organisatie, bedrijf, sportvereniging of school. Samen met collega’s, teamgenoten of een hele klas of school meedoen is extra leuk en stimuleert om het vol te houden. In de handleiding voor bedrijven en scholen vind je informatie en tips hoe je de campagne binnen je organisatie of school kunt uitrollen. Vergeet ook niet jezelf aan te melden.

Ja, ik doe mee met mijn bedrijf/school.

Zo helpen we jou

  • Vlak voor de start en tijdens de actie ontvang je één keer per week een nieuwsbrief met tips om je uitdaging vol te houden.
  • Je ontvangt een ‘contract met jezelf’. Schrijf hier je uitdaging op en plak hem op je koelkast of boven je bed! Hierop houd je ook dagelijks bij hoe het gaat met je uitdaging.
  • Op onze Facebookpagina vind je nuttige tips en kun je in contact komen met andere deelnemers.
  • Webinars om je te inspireren en motiveren.

Welke uitdagingen kun je kiezen?

Dat bepaal je zelf. Uitdagingen kunnen heel divers zijn, bijvoorbeeld: elke dag op tijd naar bed, water drinken in plaats van alcohol of fris, 30 dagen een appje, kaart of telefoontje sturen naar een vriend/vriendin. Of ga je iedere dag een natuurfoto maken (en daarvan genieten), koud afdouchen, dagelijks een ommetje maken of een maand niet Netflixen? Bedenk voor jezelf of samen met anderen een gezonde uitdaging die bij jou past. Op deze website kun je inspiratie opdoen.

©30dagengezonder is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek dat in maart 2023 i.s.m. GGD Hart voor Brabant, GGD Hollands Noorden, GGD Kennemerland, GGD West Brabant, GGD IJsselland en GGD Zaanstreek Waterland uitgevoerd wordt. In 2023 ondersteund door Groen Kapitaal van de Provincie Noord-Holland. Door deelname kun je (ongezond) gewoontegedrag doorbreken of experimenteren met gezonder gedrag. Deelname is gratis.