Vijf redenen om vaker kraanwater te drinken

Zondag 22 maart is het Wereldwaterdag. Daarom staan we stil bij het drinken van water: een gezonde dorstlesser. Ook thee en koffie (zonder suiker) staan in de Schijf van Vijf, in het vak Dranken. Drink jij vaak frisdrank en sapjes? Lees onze vijf redenen om te kiezen voor kraanwater.

  1. Kraanwater bevat geen calorieën en is dus een gezonde manier om je lichaam van vocht te voorzien.
  2. Kraanwater is goed voor je portemonnee. Voor 1 euro kun je een jaar water lang drinken, als je uitgaat van 1,5 liter per persoon per dag. Lees verder.
  3. Kraanwater is ook beter voor het milieu. Voor de productie van vruchtensappen, frisdrank en alcohol is veel energie nodig. Denk aan het fruit dat geteeld moet worden en de sappen die vervoerd en vervolgens verpakt worden. Meer weten over de klimaat-impact van dranken? Bekijk deze video.
  4. Water tast je tanden niet aan. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere dranken. Sappen en frisdranken veroorzaken gaatjes en de zuren in light-frisdranken tasten het tandglazuur aan. Klik hier om er meer over te lezen.
  5. Water hoeft niet saai te zijn! Door fruit en bepaalde kruiden te mixen in water, creëer je een unieke en verrassende smaak. Bekijk hier een aantal lekkere voorbeelden, zoals aardbei met tijm, of granaatappel met munt.

BONUSTIP: Het kraanwater in Nederland behoort tot het beste ter wereld. Ga dus op pad met je eigen fles. Overal in het land kun je gezond en veilig kraanwater tappen.

Ben je overtuigd? Water is de beste keuze die je kunt maken voor je lijf en voor het klimaat. Dat smaakt naar meer!