Wat vonden de deelnemers van de actie 30DagenGezonder 2022?

Publicatiedatum: 6 juni 2022

Op het eind van de actiemaand 30dagengezonder wordt aan de deelnemers gevraagd een korte vragenlijst in te vullen. Zo krijgen we zicht op hoe het deelnemers vergaan is en wat ze van de actie vinden.  Daarnaast geven deelnemers in het begin aan met welke uitdaging ze aan de gang gaan, met  wie en hoe ze van de actie gehoord hebben.  In een infograhic zijn de resultaten weergegeven.

23.000 mensen hebben de website 30dagengezonder bezocht. Van bijna 8000 mensen weten we dat ze in 2022 meegedaan hebben aan de actie.

De top 3 van uitdagingen was: 1. Gezond eten en drinken 2. In beweging 3. ontspanning. Maar ook de andere uitdagingen;  In de natuur, Aandacht voor elkaar en Alcoholvrij werden door 10-20% van de mensen aangevinkt.

Iedereen tussen de 8 en 88 jaar kan meedoen met de actie. Ruim de helft van de deelnemers vallen in de leeftijdsgroep 45-65 jaar. Bijna een derde is tussen de 28 en 45 jaar.

Meer dan de helft van de deelnemers heeft via sociale media gehoord van de actie. Daarnaast heeft 20% van de deelnemers via zijn of haar werk van de actie gehoord.  Werving via sociale media en werk leverde dus veel deelnemers op. Ook in 2023 zullen we deze kanalen inzetten.

Meer informatie vind je in de infograhic.

Meer nieuws

Al het nieuws