Ekomenu Recept van de Week

Publicatiedatum: 3 maart 2021

Ben jij al bekend met Ekomenu? Ekomenu maakt lekker en verantwoord eten makkelijk. Je kiest wekelijks de recepten die passen bij jouw leefstijl. Je hebt keuze uit meer dan 20 recepten waarvan de helft vegetarisch en plantaardig. Per gerecht kun je ook de hoeveelheid aanpassen. We bezorgen aan huis op donderdag, vrijdag, zondag of maandag. Ophalen bij een Ekoplaza-winkel kan ook. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Je kunt wekelijks pauzeren of opzeggen, leverdag wisselen of je dagelijkse boodschappen bijbestellen via je account.

Samen met EkoMenu delen wij iedere week een lekker en verantwoord recept. Deze week: de Kleurrijke Pizzawaaier. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN* 1P 2P 3P 4P
Rode ui st 1 1 2 2
Gele paprika st 1 1 2 2
Cherrytomaatjes g 100 175 175 350
Kastanjechampignons g 75 150 150 300
Tomatenpuree g 50 100 150 200
Knoflookteen st 1 1 2 2
Pizzabodem st 1 2 3 4
Mozzarella g 50 100 150 200
Baby leaf g 25 50 75 75
ZELF TOEVOEGEN
Olie el 0.5 1 1.5 2


Allergie informatie
tarwe, gluten, lactose, melk, paprika

Wie is er nou niet dol op pizza! Onze pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, temidden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaatjes en halveer ze. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
3. Verwarm olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg eventueel een klein scheutje water toe zodat je een dikke saus krijgt.
4. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree. Beleg met de groenten, dat kan in nette vakken, maar ook door elkaar. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel over de pizza.
5. Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de oven. Druppel vlak voor het serveren olijfolie erover en garneer met de sla.

Tip: Ook heel erg lekker met andere groenten.

Voedingswaarden

energie (kcal) 660 kcal/ vet 17 g, waarvan verzadigd 8 g/ koolhydraten 89 g, waarvan suikers 7 g/ vezels 12 g/ eiwitten 28 g/ zout 1.3 g

Meer nieuws

Al het nieuws