Ekomenu Recept van de Week

Publicatiedatum: 10 maart 2021

Ben jij al bekend met Ekomenu? Ekomenu maakt lekker en verantwoord eten makkelijk. Je kiest wekelijks de recepten die passen bij jouw leefstijl. Je hebt keuze uit meer dan 20 recepten waarvan de helft vegetarisch en plantaardig. Per gerecht kun je ook de hoeveelheid aanpassen. We bezorgen aan huis op donderdag, vrijdag, zondag of maandag. Ophalen bij een Ekoplaza-winkel kan ook. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Je kunt wekelijks pauzeren of opzeggen, leverdag wisselen of je dagelijkse boodschappen bijbestellen via je account.

Samen met EkoMenu delen wij iedere week een lekker en verantwoord recept. Deze week: Macaronitaart met Italiaanse roerbakgroenten. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN* 1P 2P 3P 4P
Volkoren macaroni g 85 170 255 340
Italiaanse roerbakgroente g 200 400 600 800
Italiaanse kruiden tl 1 2 3 4
Ei st 2 4 6 8
Geraspte kaas g 40 75 115 150
Romatomaat st 1 2 2 3
ZELF TOEVOEGEN
Bakolie el 0.5 1 1.5 2
Melk ml 25 50 75 100
Zout en peper Naar smaak

 

Allergie informatie
tarwe, gluten, lactose, melk, ei
Wist je dat je van macaroni ook heel makkelijk een feestelijke taart kunt maken? Gewoon door het te mengen met eieren en kaas. Dankzij de voorgesneden groenten staat dit gerecht toch lekker snel op tafel. En als de taart in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm of ovenschaal in.
2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de macaroni in 8 minuten al dente, giet daarna het water af en laat goed uitlekken.
3. Verhit intussen olie in een bakpan en roerbak de Italiaanse groenten zacht (5-8 minuten). Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
4. Klop de eieren met de geraspte kaas en melk los in een grote kom (bewaar een beetje kaas om over de taart te strooien). Schep de macaroni en groenten erdoor en hussel goed door elkaar.
5. Was de tomaat en snijd in plakjes. Verdeel het macaronimengsel in de ingevette taartvorm of ovenschaal en druk het geheel een beetje aan. Leg de tomaat erop en bestrooi met de overgebleven kaas.
6. Bak de macaronitaart 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De taart is klaar als het eimengsel gestold is.

Tip: Deze macaronitaart is ook erg lekker met (vegetarische) spekreepjes of champignons.

Voedingswaarden
energie (kcal) 719 kcal/ vet 31 g, waarvan verzadigd 12 g/ koolhydraten 69 g, waarvan suikers 14 g/ vezels 11 g/ eiwitten 36 g/ zout 1.3 g

Meer nieuws

Al het nieuws