Is de Eetwissel iets voor jou? Tips van voedingscoach Jasper

Hoe groot of klein jouw uitdaging is, dat is helemaal aan jou. Als je doel is om je leefstijl te veranderen, weet dan dat dit het beste werkt door kleine, haalbare stapje te zetten. Als het gaat om voeding, noemen we dat een Eetwissel. Vervang wit brood door volkoren. Of neem geen vla, maar maak een schaaltje vers fruit. Al met één Eetwissel per dag maak je een verschil voor je gezondheid! Ons motto is dan ook: ‘Denk groot, begin klein’. 

Of onze website Eetwissel staan veel meer voorbeelden van mogelijkheden. Schrijf zo nauwkeurig mogelijk op wat je gaat veranderen en hoé je dat gaat doen. Ook kun je de kalender (‘Contract met jezelf’) gebruiken. Elke dag dat het je is gelukt om je Eetwissel te maken, zet je een vinkje of teken je een lachebekje! 

Zeven tips voor afvallen

Wil je wat afvallen in deze 30 dagen? Lees dan onze 7 tips om je klaar te stomen voor het afvaltraject.

Videotips over afvallen (speciaal voor mannen!)

Ook hebben we vorig jaar een videoreeks over afvallen opgenomen met schrijver Jan Heemskerk en onze experts Astrid Postma-Smeets (Voeding & Gezondheid) en Roel Hermans (Voeding & Gedrag). De eerste aflevering gaat over starten met afvallen. Deze serie is gericht op mannen, maar de informatie is voor iedereen van toepassing.