Gezond eten is de basis – Tips van voedingscoach Jasper

Gezond eten is belangrijk voor een kind, in elke leeftijdsfase. Of hij nu nog in de buik zit, zijn eerste hapjes probeert of naar school gaat: gezonde voeding is de basis. Daarom staat ook bij mij deze week in het teken van de jeugd.

Jong geleerd…
Het cliché ‘jong geleerd is oud gedaan’ is zeker van toepassing op eetgewoontes. Als je je kind op jonge leeftijd laat wennen aan de verschillende smaken van gezonde voeding, vergroot je de kans dat je kind later zelf gezonde eetgewoontes ontwikkelt. Andersom gaat de vlieger helaas ook op. Laat je je kind al van jongs af aan wennen aan een erg zoete of zoute smaak, dan is de kans dat hij of zij overgewicht ontwikkelt ook groter. En we weten ook dat het hebben van overgewicht als kind, het extra lastig maakt om op volwassen leeftijd op gewicht te komen en te blijven. 

Op elke leeftijd
We hebben deze week voor ieder wat wils, afhankelijk van de leeftijd van het kind: 
0-4 jaar: Bekijk ons online magazine ‘GezondGroeien‘ met praktische tips over voeding voor de kleintjes.
4-13 jaar: Je kind is volop in de groei. Maar wat heeft hij of zij elke dag nodig? Op deze pagina helpen we je met tips voor elk eetmoment.  
13-18 jaar: Bij het Voedingscentrum proberen we met een team van brigadiers alle schoolkantines in Nederland gezonder te maken. We vinden namelijk dat elk kind op school toegang moet hebben tot gezonde voeding. Veel scholen hebben inmiddels een gezonde(re) schoolkantine, maar we zijn er nog niet. Meer weten of benieuwd of de school van jouw kind een gezonde schoolkantine heeft? Klik hier.