Gewoonten en patronen doorbreken

Inmiddels is het even geleden dat de campagne van start is gegaan. Hoe gaat het met jouw uitdaging? Misschien krab jij je nu even achter de oren terwijl jij jezelf de vraag stelt wat jouw uitdaging of goede voornemen ook al weer was! Daarom hierbij weer een mooie reminder! Vaak houden we goede voornemens niet vol omdat ze toch iets te hoog gegrepen blijken te zijn. Maak het daarom concreet en doe het stap voor stap. Het gaat vaak om het doorbreken van bepaalde patronen en deze nieuwe patronen je eigen maken. Wij zijn gewoontedieren! Dit is wat de yogi’s zeggen over gewoonten en patronen:
 Het duurt 40 dagen om een gewoonte te doorbreken en te veranderen.
 Het duurt 90 dagen om een gewoonte in je onderbewustzijn te creëren en te bevestigen.
 Het duurt 120 dagen om een gewoonte een tweede natuur te maken.
Hopelijk geeft dit wat moed en houvast ��.

Misschien vind je het lastig om jouw ontspanningsmomenten op een dag in te plannen of misschien weet je niet zo goed hoe. Wist je dat er talloze yoga en meditatie apps te vinden zijn? Toets het maar eens in op jouw telefoon in de app store en kies er één die bij je past. Ook zijn er natuurlijk genoeg filmpjes te vinden op Youtube met fijne yogalessen. Zelf maak ik regelmatig gebruik van onderstaande sites. Misschien vind je hier inspiratie!
 https://www.yogaonline.nl/ Voor fijne yogalessen en meditaties
 https://www.happywithyoga.com Voor inspiratie over yoga en ontspanning:

Wist je dat het ook leuk is om yoga te beoefenen met je kinderen. Kijk bijvoorbeeld eens op
https://www.oudersvannu.nl/kind/ontwikkeling/kinderyoga/.

Verder zijn er ook hele leuke boekjes op de markt om yoga en meditatie te beoefenen met je kind. Kijk bijvoorbeeld eens naar:
 De Wens ster: 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar
 Het kinderyoga dieren avontuur voor kinderen van 3 tot 7 jaar of Yoga voor jongeren voor kinderen van 12 tot 18 jaar van Helen Purperhart.

Succes!

Liefs Naomi