Een zwak moment?

Is jouw uitdaging wat naar de achtergrond verdwenen? Het kan ook zijn dat je er achter bent gekomen dat jouw voornemen voor nu misschien iets te hoog gegrepen was. Maar dat betekent niet dat je hem helemaal los hoeft te laten. Misschien kun je het voornemen wat kleiner maken. Begin bijvoorbeeld elke dag met een intentie. Hoe vaak gebeurt het niet dat je al naar je werk of naar school toe rijdt zonder dat jij je echt bewust bent geweest van hoe deze nieuwe dag is begonnen?

Intentie = voornemen

Hoe je dat doet, zo’n intentie maken? Heel simpel. Wanneer je wakker wordt en uit bed stapt kom je heel even rustig zitten. Wees je dan bewust van je lichaam en hoe je je voelt deze dag. Adem dan een paar keer diep in en uit en stel jezelf eens de vraag: “Wat is mijn intentie voor deze dag?” Is er iets wat je wilt ontvangen, of juist wilt geven?

Ter herinnering

Je kunt je ook afvragen hoe jij je aan het einde van de dag zou willen voelen. Misschien komt er iets naar boven borrelen. Hou het simpel. Het eerste wat in je opkomt, is vaak het juiste. Schrijf deze intentie op, zodat je er meerdere keren per dag aan wordt herinnerd. Door een intentie voor jezelf uit te spreken zorg je ervoor dat jouw dag niet wordt bepaald door alles wat er om je heen gebeurt. Jíj bepaalt namelijk hoe jouw dag gaat verlopen.