Anders kijken naar gezondheid: positieve gezondheid

Gezondheid is méér dan een gezond lichaam. Gezondheid is ook: contact hebben met anderen, energie hebben, jezelf accepteren. Ook: een doel hebben in het leven, genieten en ga zo maar door. Als je op die manier kijkt, kan iemand met een ziekte ook heel gezond zijn.

Deze brede blik op gezondheid wordt ook wel positieve gezondheid genoemd. Machteld Huber, de grondlegger van positieve gezondheid, heeft alles wat te maken heeft met je gezondheid/kwaliteit van leven in een spinnenweb gezet. Om zicht te krijgen op je ‘positieve gezondheid’ en om grip te krijgen op mogelijke veranderingen, kun je het spinnenweb invullen op www.mijnpositievegezondheid.nl.

De campagne 30dagengezonder is óók opgezet met deze brede blik. De uitdagingen die de deelnemers oppakken zijn dan ook heel divers. Elke dag wandelen, een natuurfoto maken, niet snoepen, elke dag complimenten geven,  ’s avonds geen werkmail. Zo werken we met z’n allen aan onze positieve gezondheid.

Nieuwsgierig naar meer informatie over positieve gezondheid?

Lees dan dit artikel: www.maatschapwij.nu/blogs/kwaliteit-van-leven/ en kijk eens op www.mijnpositievegezondheid.nl of www.iph.nl