Luisteren naar boeken. Tips van Anne

Verenig het nuttige met het aangename!

Ben je geen fanatieke lezer? Ik ook niet! Het is heerlijk, maar vaak heb ik daar de tijd en rust niet voor. Mijn oplossing: een luisterboek of podcast! Als ik bezig ben in huis, als ik onderweg ben of tijdens het koken zet ik iets op. Heel eenvoudig via mijn telefoon.

Voor een goed luisterboek gebruik ik bijvoorbeeld de app Luisterbieb, van de Openbare Bibliotheek (voor leden en niet-leden). Voor het luisteren naar podcasts gebruik ik de app Castbox. Ook via de website www.podcastluisteren.nl kun je vele podcasts beluisteren.

Mijn favoriete top 7

– Brand in het landhuis: Spannende geruchten en waarheid over de brand in landhuis Zionsburg in Vught en de dood van bewoner Ewald Marggraff.
– Parel Radio: De mooiste radiodocumentaires en hoorspelen, geselecteerd door bevlogen radiomakers.
– Bob: een 6-delige serie over de 84-jarige Elisa. Sinds kort kan ze alleen nog praten over haar jeugdliefde Bob en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan. Is Bob een groot geheim of de fantasie van een vrouw met dementie?
– De Rudi en Freddie show: Rutger Bregman en Jesse Frederik praten over actuele thema’s.
– Echt gebeurd: Hier vertellen mensen mooie, bijzondere of grappige (en waargebeurde) verhalen.
– Groenteman in de kast: Gijs Groenteman in gesprek met iemand die hem heeft verwonderd of is opgevallen.
– Universiteit van Nederland: In deze college’s van  ca. 15 minuten geven wetenschappers  antwoord op spraakmakende vragen.

Veel luisterplezier!